Barelky 10. března v Prostějově

V 6.45 jsme se sešly s Péťou na Budějárně a čekaly, na auto rodičů Péti Malákové – nového přírůstku do paravotliže. Kéž by bylo vždy tolik místa v autech jako na tyto závody. Jedeme na barelky tak naštěstí koníci mohou být pro jednou doma. Cesta byla na D1 docela klidná. A my s předstihem dorazili do dějiště závodů.   


První znepokojující zjištění bylo, že tělocvična není vytopená, jak Petra Vrátná vtipně poznamenala: “Kotelník usnul zimním spánkem a ještě se neprobudil,“ a tím pádem není radno celý den sundávat zimní bundy. Po menším organizačním čekání, kdy Kačka trochu zapomněla na schůzku vedoucích ekip ;-), se závody započaly v  11 hodin povinnými sestavami.
Po polední pauze, kterou závodníci strávili buď obědem v tělocvičně z vlastních zásob, procházkou, nebo zakusili místní gastronomické zařízení, závody pokračovaly volnými sestavami jednotlivců i dvojic.  I když Petra s Pepou nejeli na svůj oblíbený „Hříšňák“ i tak se jim dvojici povedla, stejně jako ostatním našim závodníkům. Za sebe mohu poznamenat, že jsme se snažili, jak nám současné stavy našich končetin dovolily J.


Čekání na výsledky na moc hezky zkrátily děvčata z Počinu svým vystoupením „tanec a barel“, které upřímně budeme jen těžko překonávat, ale my se nedáme.  A teď už výsledky Verča Písaříková se pochlapila a skončila 2. Ája Kaufmamnová 3. Péťa 4., Péťa Maláková na svých prvních závodech skončila 6., Pepa Kočí 3. a Hanka Roubíčková 2., každý ve své příslušné kategorii a dvojice Petra Vrátná a Pepa Kočí skončila na velmi pěkném 2. místě.
Tak to byly první závody 2012. Sezóna začala a netrpělivě čekáme, co nám přinese.