Výroční členská schůze a ohlédnutí se za rokem 2015

Tak máme za sebou výroční schůzi. Sešli jsme se 16. 2. v Kotvě, abychom Vám, členům a rodičům poreferovali o uplynulém roce.

Nová předsedkyně Kristýna Svatá (Josef Zelinka v září rezignoval a koncem ledna se nám přestěhoval až do Frenštátu. Videohovor se bohužel nepodařilo uskutečnit. Chybíš nám, Pepane!) seznámila s obecným chodem oddílu, změnami v koňském složení (přírůstky Acord a Melman, smrt Rosseliniho, prodej Amaryllise) a odvyprávěla nám také trochu té oddílové historie.

Co se událo ve voltiži, nám pověděla Bára Zímová. Dvě posily z řad koníčků složili lonžovací zkoušky. Früling hned na prvních závodech ve Frenštátu, kde musel na rychlo zastoupit kulhajícího Rossáče (který si ještě stihl odjet svoje poslední závody v Tlumačově), a Pajkos na domácích závodech v Orionu. Oba postupně převzali roli skupinových koní pro juniory a déčko. Jednotlivky nás reprezentovaly na Amarovi, jejich umístění se pohybovalo cca kolem 10. místa. Juniorská skupina nakonec skoncila na mistrovství těsně 4., takže o jedinou medali (stříbro) se nám zasloužil Pepan. Jako každý rok jsme se v létě vydali na Měník. Koncem srpna jsme také pořádali babyvoltižní příměstský tábor.

Zato Nora Hořická s paravoltiží se měla, jak už je tradicí, čím chlubit. Z mistrovství přivezli domů 4 zlata a jedno stříbro, tězko spočítat všechna medailová umístění za celý rok. Každý z našich handicapovaných cvičenců dosáhl "na bednu" alespoň jednou, většina z ní ani neslezla. Jsme moc rádi, že je náš v této disciplíně pravidelně tak úspěšný :) Děkujeme Páje Tetaurové, Verče Písaříkové, Pétě Malákové, Pepovi Kočímu, Štěpánu Švarcovi, Sebíku Lodinovi i Petře Vrátné (naší stálici, terá sice startovala jen na domácích závodech, ale přesto vyhrála). A také děkujeme Magistrátu hl. m Prahy za grant, pokračování úspěšného projektu, Koním stále nablízku II (závěrečná zpráva ZDE)

Hiporehabilitace a paradrezuru stručně shrnula paní doktorka Zamrazilová.

Úspěchy jezdců představila Jožka Štěrbová. Nejvíce nás těší 1. místo Nory Klapalové na Frülingovi ze skokových závodů (kategorie ZM) v Hradištku na závěru sezony. Snažně nás ale reprezentovaly také Adéla Martinková a Petra Kabelková, která na hobby závodech několikrát obsadila medailovou pozici. Jezdecký tábor na Hněvšíně se nekonal z důvodu několika účastí zrušených na poslední chvíli. Doufáme, že tato situace se nebude opakovat!!!

Brigádnickou povinnost členům připomněla Saša Kalinová. Loňskou rekordmankou se stala Týna Kolářová s 215 odpracovanými hodinami (dvojnásobek povinného počtu!), za ní následovala Klapalovic dvojčata Nora (190) a Eliška (180), po nich Klára Aubrechtová se 125. Obdivuhodných čísel dosáhly (díky maminkám pomáhajícím s babyvoltiží) i podpatnáctky Anežka Smočková (110) a Kristýnka Kudláčková (85).

Hanka Kindlová nás spravila o finanční situaci oddílu. Výdaje byly loni vyšší než příjmy, přesto jsme díky převisu z předcházejících let stále v plusu!

A nakonec jste odsouhlasili nový výbor ve složení: Kristýna Svatá, Alexandra Kalinová, Barbora Zímová a Hana Kindlová. Revizorem byl zvolen náš čestný předseda Tomáš Mašek.

Strukturovaný zápis se všemi výsledky ze závodů najdete ZDE

Zase za rok! :)