Frenštátské voltižní vajíčko


Ve Frenštátě byla zase zima.... V sobotu 31.3.2012 se ve Frenštátě pod Radhoštěm uskutečnily tradiční voltižní závody ,, O velikonoční vajíčko". Téměř celá ekipa dorazila už v pátek večer. Jednak aby si děti a koně stihli odpočinout po dlouhé cestě, druhak Katka Francová skládala lonžovací zkoušku, kterou za pomoci Lohera a důkladných příprav zvládla a rozšiřuje tak naše lonžérské řady. Gratulujeme!!!

V sobotu jsme se hned ráno vrhli na závodění. Dopoledne jsme víceméně zvládli první letošní povinné a to v kategoriích skupin ,,D" a junior a v jednotlivcích senior i junior. O polední pauze jsme se prolévali horkým čajem v bufetu a odpoledne hurá na volnou,. Pro tyto závody měla i ,,déčka" povinnou a volnou zvlášť, takže naši malí ,,Rockyové" se předvedli i odpoledne. Následovali čínští bojovníci na Loherovi, bohužel jediná juniorská skupina jedoucí volnou sestavu v kroku, což do značné míry předurčilo naše pořadí, a nakonec jednotlivecké Luganotrio.

Na to, že to byly první závody sezony, myslím, že jsme je zvládli. Koně mohli jít lépe, jako asi vždycky můžou, a děti mohly cvičit líp, jako asi vždycky můžou. Ale minimálně naše volné sestavy ve všech kategoriích sklízely úspěch, za což moc děkujeme všem, kdo se na jejich vymýšlení podíleli! A hlavně – zvládli jsme závody navzdory strašné, bohužel také tradiční, zimě. Letos to byly závody ve znamení studeného větru, občasného deště a při odjezdu deště se sněhem, to celé v teplotách do 5°C a s párou od pusy. Tak jen doufáme, že v Albertovci 14.4. bude všechno ještě lepší, a hlavně počasí!

Výsledky:

skupina ,,D" – 2./4
skupina Junior – 6./6
Anežka Vrbicová 12./21
Magda Pavlátová 15./21
Pepan Zelinka 1./1

celkové výsledky na www.ceskavoltiz.cz