Jarní soustředění 2010

Víkendové voltižní soustředění se proměnilo spíše v malý voltižní maraton, tedy alespoň pro juniorskou skupinu. Ve čtvrtek odpol trénink barel, kůň, tělocvična, v pátek dvě hodiny tréninku volné sestavy na sudu. Až v sobotu začíná oficiální soustředění, a přitom děti už ráno naříkají, že je vše bolí a že jsou vysílené…

Sešlo se nás dostatek, juniorská skupina celá i s pochroumanou Kačkou, pár začátečníků, odpoledne i jednotlivci. Akorát Dieter nám nedorazil. Počasí navzdory předpovědi zas tak špatné nebylo a holky u sudu měly spíš tendence se slunit než cvičit. Nakonec jsme to zvládly ale oboje. A voltižní maminky byly taky akční – bábovky, buchty, toasty… Všichni se těšili na pauzu a na jídlo. Odpoledne trénink volné na koni, pár pádů a odřenin, hodně modřin, ale to se časem poddá. Déčata měly komfort ve třech na Rosselinim. A v sobotu na závěr tělocvična, a protože Kíka fotila, místo toho aby cvičila, najdete ve fotogalerii z tělocvičny i pár fotek.


web kone soustredeni



V neděli se zapojují i jednotlivci, trénink zakončují cvičením na Luganovi neosedlaném (viz fotogalerie). Po tělocvičně trochu zmatek. Pospícháme rychle do bazénu, do toho pospíchání rozdáváme diplomy a stužky. A do toho rozdávání začíná pršet. A než dojdem na zastávku, tak vypadáme, jako bychom se z bazénu už vraceli… Alespoň jsme se pak nemuseli osmělovat a do bazénu jsme rychle naskákali.