Tlumačov 04/04/2009

Voltižní sezóna začala

Tradičně jsme se vydali na sobotní závody v pátek odpoledne, netradičně jsme ale nemířili na první letošní závody do Frenštátu. Voltižní sezóna totiž začala v sobotu 4. dubna v Tlumačově.

Orion měl své zastoupení v juniorských skupinách, juniorských jednotlivcích (Kája Machálková, Kačka Kováříková) i seniorských jednotlivcích (Kíka Svatá, Pepan Zelinka).

Skupina bojovala, jak jen to šlo. Dlouho jsme nevěděli, kolik juniorských skupin bude letos startovat a kolik z nich pojede volnou sestavu v kroku. Tyto skupiny jsou totiž pro naše juniory opravdovými soupeři. Skupin nakonec startovalo sedm, volnou sestavu v kroku jely čtyři skupiny. Z nich se naše skupina umístila nejlépe – na čtvrtém místě.

Překvapily i obě naše juniorky – Kačka Kováříková, která v této kategorii zatím nemá příliš zkušeností, se umístila sedmá, Kája Machálková obsadila dokonce třetí místo. Dohromady startovalo třináct juniorek.

Slušně vypadají výsledky i našich seniorských jednotlivců – Pepan Zelinka na třetím místě, Kíka Svatá na místě čtvrtém – ovšem po zveřejnění počtu startujících už by jejich výsledky tak pěkně nevypadaly :)

V galerii naleznete fotografie ze závodů – bohužel spíš z cesty, neb fotografie z haly jsou poměrně nekvalitní.

A nejdůležitější informace na závěr – Klára Frühaufová si v Tlumačově odbyla svou lonžovací premiéru. A obstála :)