MČR Chomutov 2008

Mistrák. Konečně. Ne že bychom se cítili stoprocentně připravení, ale už nebudeme muset hrotit tréninky – předělávat volnou, vymýšlet odskoky, pilovat efekty…Prostě – co umíme, to umíme. A to snad i zajedeme.

Příjezd v pátek – nezbytné došívání dresů, čísel, vymýšlení účesů. Je toho až až.
A v sobotu všechno začíná. Dopoledne povinky, odpoledne volné. Nejnapínavější je souboj juniorských skupin – hlavně těch cválajících. Po sobotním zápolení jsou naši na druhém místě. První je Chomutov, třetí Albertovec. Malouši jsou sice poslední (7.), ale za volnou si zaslouží ohromnou pochvalu – jak oni, tak Klárka Free, která to dala celé dohromady, a pak si odjela do Londýna.



V sobotu večer přerušili organizátoři mistrovské klání „Národním večerem“. Pod taktovkou voltižní manažerky Nory jsme představili národy zastoupené u nás v oddíle, uspořádali jsme módní (či spíš antimódní) přehlídku starých dresů, předvedli opotřebovanost starých voltižáků a pochlubili se novou voltižáckou generací. Po drásovském kankánu pokračoval večer diskotékou. Většina oddílů se bůhvíkam vypařila, ale Praha trsala až do konce.
A ráno vstávat :) a závodit :)



Seniorské jednotlivce čeká technická a volná, juniory jen povinná a volná a skupiny jedou taky volnou. Mojí technickou ani komentovat nebudu, radši pochválím cválající skupinu. Holky zajely svou sestavu bez chyby, až mi to vehnalo slzu do oka. Malouše jsem bohužel jet neviděla. Káje prý projela noha třmenem, a tak volnou nezajeli, jak by si představovali. Ale to byl snad jediný malér, který se v Chomutově přihodil. (Teda vlastně ještě Viki si spálila ruku hned v pátek při vykládání koní…)

Pak už jen skupinové foto, popřát Anežce k narozkám, rozplakat ze skupiny odcházející Báru a…a čekat na výsledky…a čekání je nekonečné…a už je to tady…: maloušové poslední, skupina třetí (trochu zklamání, ale aspoň ta bronzová medaile je doma), já skončila 11., Kája v mistrovské soutěži čtvrtá (bramborová). Přátelští jednotlivci (jednotlivci, kteří jeli přátelskou soutěž): Viki první, Kačka druhá, Anežka třetí. Možná by bylo záhodno zde zmínit i nové mistry republiky – z juniorských skupin se na první místo probojoval Albertovec, ženy juniorky vyhrála Bára Komárková, seniorky Jana Sklenaříková. A nikoho asi nepřekvapí, že mistrem ČR se stal Petr Eim.

Kika